Werk

Als freelancer ben ik betrokken bij projecten op het gebied van geloof, maatschappij, gemeenschapsvorming en (nieuwe) media. Door mijn brede ervaring ben ik flexibel inzetbaar als (interim) projectleider en auteur. Het onderstaande biedt een greep uit mijn werkzaamheden.

Auteur

 

Bidden in de kring – Kringserie (2018)

Dit boek bevat negen bijbelstudies over samen bidden. De teksten zijn voor een deel gebaseerd op Zin in bidden van Jos Douma. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: samen stil zijn, voorbede, eenheid en de kracht van gebed. Je kunt de studies gebruiken in een kring, maar ook voor zelfstudie.

Vanaf juli 2018 verkrijgbaar in de christelijke boekhandel of via de website van Ark Media.

 

Vakantiebijbelgids Ark Mission (2018)

De jaarlijkse Vakantiebijbelgids van Ark Mission staat deze keer in het teken van genieten: Met volle teugen! Ik neem je in mijn overdenkingen mee naar buiten, langs drie verschillende plekken in de natuur, om daar te genieten van Gods aanwezigheid: aan de waterkant komen we tot rust en vinden we verfrissing, in het gras worden we gevoed en dromen we weg, en tussen de bomen groeien we in geloof en vinden we onze wortels.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Ark Mission. Je vindt de Vakantiebijbelgids ook in de christelijke boekhandel.

 

Here I am / Holy heroes? (2018)

Here I am laat je kennismaken met tien bijbelse personen. Elk hebben ze zo hun eigenaardige en bewonderenswaardige eigenschappen. Het boekje nodigt je uit om jouw eigen situatie te vergelijken met die van hen, en om op die manier de Bijbel een plek te geven in jouw leven.

Rond The Passion werd een extract uit het boekje los uitgegeven door Ark Mission, onder de titel Holy heroes?.

Verkrijgbaar in de christelijke boekhandel of via de website van Ark Media.

 

Bijbelse Breintrainer (2017)

In opdracht van Ark Media schreef ik de Bijbelse Breintrainer: een bureaukalender met pittige vragen en raadsels die te maken hebben met de Bijbel. Op de achterkant van elk vel staat (gelukkig…!) het juiste antwoord en een verwijzing naar het Bijbelgedeelte waarin je verder kunt lezen over dat onderwerp.

Verkrijgbaar in de christelijke boekhandel, op bol.com of via de website van Ark Media.

 

Projectleiding

 

Bible-Fit

Bible-Fit

Bible-Fit is een gratis Bijbel-app die uitgaat van gevoelens en gebeurtenissen uit het dagelijks leven van de gebruikers. Bij thema’s van ‘Ik voel me eenzaam’ tot ‘Er is hoop’ kan de gebruiker eenvoudig verzen en verhalen uit de Bijbel lezen. Als projectcoördinator werk ik mee aan de doorontwikkeling van de app en aan nieuwe taalversies. Zie ook de website en de Facebook-pagina van Bible-Fit.

 

 

BAKboord

Stichting BAKboord Den Haag begeleidt ex-gedetineerden bij het vinden en behouden van een baan. Op die manier kunnen zij werken aan zelfvertrouwen en vertrouwen in de mensen om hen heen, een positief netwerk en een nieuwe toekomst. Vrijwillige coaches maken samen met hun deelnemer een plan om, soms via vrijwilligerswerk, weer aan de slag te kunnen gaan bij een werkgever. Zie ook www.stichtingbakboord.nl.

 

Borders & Bridges

Dit landelijke project werd in 2017 georganiseerd door de samenwerkende studentenpastoraten uit veertien steden. Aan de hand van het gemeenschappelijke thema ‘Borders & Bridges’ trok het project als een estafette door het land, met in elke stad activiteiten voor en door studenten. Het doel: grensgebieden verkennen en nieuwe verbindingen leggen.

 

02-gedeeltelijk-logo_middel

Seekercity/ Note to Self

Stichting Seekercity ondersteunde met haar project ‘Note to Self’ studentenpastoraten in Nederland, met name door het organiseren van interactieve workshops en activiteiten voor studentenpastores en het genereren van interessante content voor studenten op internet.

 

Zoek je iemand die met een frisse blik meekijkt met je project? Reikt je doel verder dan een bedrag op een bankrekening? Ik help je graag in het proces om je doel te bereiken. Als ‘vliegende keep’ ben ik op elk moment in te schakelen om je project met een frisse blik te bekijken, zowel op procesmatig vlak als inhoudelijk. Afhankelijk van je behoeftes geef ik advies of werk ik actief mee aan je project. Dit kan voor kortere of langere tijd zijn – neem gerust contact met mij op om te ontdekken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Ook voor schrijfopdrachten en de inhoudelijke begeleiding van teksten ben ik altijd vrijblijvend te benaderen.