‘Over 90 minuten gaat het regenen’

Bij de kassa staan twee dames, gebruind door de zon. Hier en daar zijn ze wat ontveld door het vele bakken, braden, stomen en stoven, maar dat lijkt hen niet te deren. Terwijl ik puffend en lichtelijk gefrustreerd mijn te volle mandje uitlaad op de band, steken zij de loftrompet over het heerlijke weer van de afgelopen weken.

De weg kwijt

Hoewel, heerlijk … één van hen ziet toch wel nadelen: ‘Tussen 11 en 4 ga ik nu niet zonnen, hoor, dan pak ik echt de parasol erbij.’ Waarop de ander antwoordt: ‘Nee joh, je zet gewoon een airco naast je stoel – dat doe ik al weken. Werkt prima!’

Wanneer de natuur de weg kwijt is, volgen de mensen vanzelf. En niet alleen de mensen, ook apparaten doen de vreemdste dingen. Zo zegt de weer-app op mijn telefoon nu al twee weken dat het ‘over 90 minuten gaat regenen’. Ik had dus allang als een soort moderne Noach kunnen beginnen met het bouwen van een ark, maar helaas is mijn achtertuin daar niet groot genoeg voor (en ik ben op dit punt toch wat kleingelovig, zo blijkt).

Gebroederlijk klagen

Tegelijkertijd is al die hitte en droogte ook wel weer ergens goed voor. Konden we tijdens het WK niet gebroederlijk klagen over het Nederlands elftal, nu kunnen we dan gelukkig toch nog gezamenlijk puffen en steunen. En de mensen die goed gedijen bij deze warmte en graag nog even aan hun kleurtje werken, die kunnen lekker samen smeren en zonnebaden – al dan niet vergezeld van een loeiende airco. (Ik hoop dat ik niemand op ideeën breng.)

Omdat ik toch maar blijf geloven dat mijn weer-app ooit weer gelijk krijgt en er graag al zwetend de moed in houd, heb ik wat dorstlessende en verfrissende citaten opgezocht. Natuurlijk met excuses aan degenen voor wie deze hitte niet lang genoeg kan duren, maarre … jullie hebben nu wel lang genoeg je zin gekregen. Let maar op, over 90 minuten gaat het regenen!

Water!

Hef voor de HEER een hymne aan,
zing voor onze God een ​lied​ bij de ​lier,
voor hem die de hemel met wolken bedekt
die de aarde met regen doordrenkt,
die het gras op de bergen laat groeien.
Psalm 147:7-9

 

En jullie, ​kinderen​ van Sion, wees blij
en barst uit in gejubel om de HEER, jullie God,
want hij geeft regen om je te verkwikken, –
hij laat de regen overvloedig op je neerdalen,
vroege regen en late regen, elk op de juiste tijd.
Joël 2:23

 

 

Waterstromen zullen de woestijn splijten,
beken de dorre vlakte doorsnijden.
Het verzengde land wordt een waterplas,
dorstige grond wordt waterrijk gebied;
waar eenmaal jakhalzen huisden,
maakt dor gras plaats voor riet en biezen.
Jesaja 35:6-7

 

De HEER zal je voortdurend leiden,
hij zal je verkwikken in dorre streken,
hij maakt je botten sterk en krachtig.
Je zult zijn als een goed bevloeide tuin,
als een bron waarvan het water nooit opdroogt.
Jesaja 58:11

 

Gezegend wie op de HEER vertrouwt,
wiens toeverlaat de HEER is.
Hij is als een boom geplant aan water,
zijn wortels reiken tot in de rivier.
Hij merkt de komst van de hitte niet op,
zijn bladeren blijven altijd groen.
Tijden van droogte deren hem niet,
steeds weer draagt hij vrucht.
Jeremia 17:7-8

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *