Happy St. Patrick’s Day

In Nederland wordt St. Patrick’s Day amper gevierd, maar in Ierland is dat wel anders. Daar kleurt alles groen voor de heilige die niet alleen geëerd wordt omdat hij het christendom naar Ierland bracht, maar ook omdat hij symbool staat voor de hele Ierse cultuur in het algemeen.

Steeds meer mensen vieren dit feest gewoon vrolijk mee en voelen zich even een dagje Ier. Ik sluit me daar graag bij aan: misschien een voorproefje voor ooit? Het is in ieder geval een goede gelegenheid om weer eens te genieten van de prachtige uitspraken en gebeden die toegeschreven worden aan St. Patrick. Bijvoorbeeld dit gedeelte van St. Patrick’s Breastplate. Happy St. Patrick’s Day!

(Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik deze foto niet gemaakt heb in Ierland, helaas. Het was net aan de overkant van de Ierse Zee, in het Lake District.)

Saint Patrick's Breastplate

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *