Alleen een dominee in de aanbieding

Mocht je nog twijfelen of je in de kerstnacht of op kerstochtend naar de kerk zult gaan, misschien kan het spotje van de PKN je dan helpen de knoop door te hakken.

Het is dat er in mijn trouwe krant laatst aandacht aan werd besteed, anders zou het me waarschijnlijk even ontgaan zijn dat deze man met glad gezicht en dito lang haar Jezus voor moest stellen. Misschien was deze persoon wel het resultaat van een onderzoek naar het uiterlijk van de doorsnee protestant, je weet het niet.

Het doel is natuurlijk nobel: met Kerst, één van de meest kerkgenieke feesten, de hardnekkige twijfelaar er even aan herinneren dat hij/ zij nog steeds van harte welkom is bij de plaatselijke PKN-gemeente. Kerststress is nergens voor nodig, deze Jezus-figuur geeft je een boks en lacht je vriendelijk toe in zijn kersttrui. Dat moet toch de aandacht trekken. Of, om één van de bedenkers te citeren: “Ik hoop dat mensen die dit zien denken: wie is die Jezus, wat is er met die man?”

Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk inderdaad wel af. Wie is die man, die ook al gestrikt werd voor de Jezus-glossy? Hoe komt hij aan zijn mooie lange, gladde haar? Is hij dezelfde man als die van de Andrélon-reclame van een aantal jaar geleden? Ik zal het waarschijnlijk nooit weten. De krant rook ook al een boeiend verhaal, maar kreeg nul op rekest. “We hebben besloten hem uit de publiciteit te houden. … We hebben alleen een dominee in de aanbieding,” aldus een woordvoerster van de PKN. Arme Jezus. Nu ben ik helemaal nieuwsgierig naar de kerstboodschap van dit jaar.

Fijne kerstdagen!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *