Theoloog Onderweg

Zodra je een KvK-nummertje bemachtigd hebt hoor je er ineens bij: het leger van zzp’ers dat op eigen houtje door het land trekt in de stellige overtuiging dat zij iets te bieden hebben. Of het nou het ware vakmanschap is, de meest verfijnde kapperskunsten of de heerlijkste voetmassage, Nederland lonkt. De wereld lonkt!

Beweeglijkheid

Daar hoor ik nu dus bij – bij dat legertje. Mijn website heeft zelfs de eerste cyberattack al achter de rug, waardoor ik nu echt het idee heb dat ik serieus meetel (dankjewel lieve hacker!). Waar ik eerst altijd wat schamper deed over mijn opleidingen en de klussen die ik hier en daar deed, heb ik nu geconcludeerd dat ik juist dol ben op die veelzijdigheid en die beweeglijkheid. Ik geef graag les, maar wil niet ‘alleen maar’ docent zijn. Ik hou van studeren en onderzoeken, maar wil niet altijd met mijn neus in de boeken en de data zitten. Ik schrijf met veel plezier, maar ik heb ook behoefte aan mensen om me heen. Computerwerk vind ik heerlijk, maar tegelijk heb ik het nodig om verschillende werkomgevingen te hebben.

Voorlopig noem ik mijzelf een ‘theoloog onderweg’: letterlijk onderweg van de ene plaats naar de andere, maar ook geestelijk onderweg van vragen naar antwoorden die vanzelf weer nieuwe vragen oproepen. Het is nooit klaar, ik ben nooit klaar. En dat hoeft ook niet.

Gezocht: plekken

Maar wat is een theoloog onderweg als er geen plekken zijn om naartoe te gaan? Een theoloog op doodlopende weg? Dat wil ik graag nog even voorkomen. Daarom wil ik je van harte uitnodigen om (vrijblijvend) contact met me op te nemen als je mij graag wilt inschakelen voor – of informatie hebt over – klussen met betrekking tot:

  • Projecten op het gebied van geloof/ kerk/ jongeren;
  • Schrijven, van columns tot artikelen tot blogs (zie mijn blog voor voorbeelden);
  • Spreken, denk aan thema- of leerhuisavonden in de kerk, tienerclubs of andere jongerenbijeenkomsten, (Youth) Alpha, etc.;
  • Catechese.

Lianne Post, theoloog onderweg: binnenkort bij jou in de buurt?

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

1 thought on “Theoloog Onderweg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *