Cradle To The Grave

Veertigdagentijd – week 4, dag 6

Jezus voelde zich aan het kruis echt door God verlaten. Dat was geen toneelstukje of overdreven aanstellerij. Hij voelde zich aan zijn lot overlaten: waar was zijn Vader nu hij hem zo nodig had? Wij kunnen ons soms net zo voelen. Als God er is, waarom merk ik dan soms zo weinig van hem? Als God er is, waarom voel ik me dan soms zo alleen? Als God er is, waarom …?

Dat is ons menselijke perspectief. Het zou zomaar kunnen dat het er in Gods ogen heel anders uit ziet. Als ze in mij geloven, waarom zoeken ze me dan niet wat vaker op? Als ze in mij geloven, waarom proberen ze het dan altijd eerst op eigen kracht? Als ze in mij geloven, waarom …?

Neal Morse, één van mijn grootste muzikale helden, verwerkte de relatie tussen God – hieronder cursief – en mens in zijn nummer Cradle To The Grave (= van de wieg tot het graf). Jezus werd aan het kruis echt even alleen gelaten door God. Maar hoe vaak kiezen wij er zelf voor om God te verlaten?

Neal Morse – Cradle To The Grave

Sometimes I don’t understand
Why I was born at all
When all that I do leaves me empty
Aching and longing for more
Sometimes I feel I could stand
Man, I feel like I’m ten feet tall
But then it’s like I’m on trial
And I’m guilty
I don’t know exactly what for

How I wish I could be relieved
Fall on God’s doorstep
And be received
But it seems he doesn’t
Care for me anymore
So I’ll be on my way
Live from the cradle to the grave
On my own

Son you must understand
Why I would let you fall
It isn’t because I don’t love you
It’s not that I want you to crawl
But the silence between us has grown
And your towers have grown so tall
I let you choose; you have chosen
You don’t seem to want me at all

 How I wish to be reconciled
That you would just love me
With the heart of a child
But it seems you never
Want me around anymore
So you can have your way
Live from the cradle to the grave
Far from home

How I wish (Child how I love you)
I could be relieved (but you’re so far away)
Fall on God’s doorstep (Won’t you come home to me?)
And be received (I will give you my robe)
But it seems he doesn’t (Clothe you in linen)
Care for me anymore (Son I want you to stay)
So I’ll be on my way (I’ll set you free)
Live from the cradle to the grave (How I long to be home)
How I wish (I’ve been alone)
To be reconciled (so very long)
That you would just love me (with a heart made of stone)
With the heart of a child (Can you dry all the tears)
But it seems you never (I’ve held in my heart)
Want me around anymore
So you can have your way (I’ll be on my way)
Live from the cradle to the grave
Far from home

Dit blog maakt deel uit van mijn veertigdagenproject over de zeven kruiswoorden.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *