Maria (1)

Veertigdagentijd – week 3, dag 3

Wat heeft Maria’s leven bizarre wendingen gekend. Van als maagd een kind krijgen tot datzelfde kind onschuldig zien sterven aan een kruis… en daar komt nog alles bij wat haar zoon zich in de tussentijd op de hals haalde. Je hoeft niet zelf kinderen te hebben om je te kunnen indenken dat Maria voor heel pittige momenten kwam te staan. Met als hoogte- of dieptepunt natuurlijk die uren aan de voet van het kruis. De Bijbel vertelt weinig over Jozef en over Maria’s andere kinderen maar zelfs al waren zij wel in de buurt om haar te ondersteunen, dan nog moet Maria zich vreselijk bedroefd hebben gevoeld.

Daarover morgen meer. Vandaag een fragment uit The Passion van 2013 waarin Anita Meyer de rol van Maria vertolkt.


Dit blog maakt deel uit van mijn veertigdagenproject over de zeven kruiswoorden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *