Jesus, Remember Me

Veertigdagentijd – week 2, dag 4

Dit is een lied uit Taizé. Taizé is een plaatsje in de Bourgogne, waar een gemeenschap van broeders uit verschillende kerkelijke tradities in eenvoud samenleeft. Per jaar ontvangen die broeders vele duizenden jongeren van over de hele wereld, die in Taizé samenkomen om elkaar te ontmoeten en samen stil te zijn. Doordat de liederen in Taizé vaak bestaan uit een klein aantal woorden dat steeds herhaald wordt, word je je tijdens het zingen heel bewust van de inhoud van het lied. Dat geldt ook voor ‘Jesus, Remember Me’. In dit lied wordt simpelweg de zin herhaald die de misdadiger aan het kruis sprak tot Jezus: “Jesus, remember me when you come into your kingdom.” Het meezingen en/ of -bidden van deze woorden kan helpen om je beter in te leven in zowel de situatie van deze misdadiger als die van Jezus.


Dit blog maakt deel uit van mijn veertigdagenproject over de zeven kruiswoorden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *