Daarboven in de hemel

Veertigdagentijd – week 2, dag 2

Jezus zei: “nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.” Het paradijs en de hemel zijn begrippen waar al ontzettend veel over gezegd en geschreven is. Iedereen heeft er op zijn eigen manier wel een beeld bij. Volgens mij moet je het daar soms ook gewoon bij laten. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit of je na je dood direct ergens heen gaat of dat je eerst nog een poosje zult liggen slapen, of we ons niet zullen gaan vervelen in de eeuwigheid en of de straten in het nieuwe Jeruzalem wel echt van goud zijn. Ik denk dat het erom gaat dat woorden als paradijs en hemel verwijzen naar een plaats waar God zelf aanwezig is en waar je heel dicht bij hem kan zijn. Zowel in het hier en nu als na de dood.

Iemand die heerlijk open en ontspannen over de hemel spreekt en zingt is Herman Finkers in zijn comebackvoorstelling Na de pauze. Natuurlijk zijn er in zijn verhaal best haken en ogen te ontdekken, maar zijn gedachtegang vind ik steeds weer verfrissend.

Eén van mijn favoriete citaten:

Wat is waarheid?

Fijnzinnigheid is altijd waar.
Kwetsbaarheid is ook altijd waar.
Lompheid en wreedheid zijn een dagelijkse werkelijkheid,
maar, een werkelijkheid.
Nooit de waarheid.
En de werkelijkheid verdwijnt, de waarheid blijft.


Dit blog maakt deel uit van mijn veertigdagenproject over de zeven kruiswoorden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *